روانشناسی رنگ ها در مد و استایل

روانشناسی رنگ ها در مد و استایل

چهار رنگ اصلی روانشناختی – قرمز، آبی، زرد و سبز – به ترتیب مربوط به بدن، ذهن، احساسات و تعادل اساسی بین این سه است. آنچه در ادامه می ‌خوانید، خواص روانی یازده رنگ اصلی هستند که می ‌توانید آن ها را در طراحی لباس به کار ببندید و از اثرات مثبت رنگ ‌ها در طراحی‌ های خود، نهایت استفاده را ببرید.

روانشناسی رنگ قرمز

رنگ قرمز، به خاصر دارا بودن طولانی‌ ترین طول موج در میان رنگ‌ ها، یک رنگ غالب است. این رنگ به اصل مردانگی مربوط می ‌شود و می ‌تواند غریزه «مبارزه یا فرار» را در افراد فعال کند. قرمز خالص ‌ترین رنگ است، اما ظرافت خاصی در خود ندارد.

این رنگ محرک و سرزنده است و نشان از صمیمت دارد. در عین حال، می ‌توان آن را رنگی سخت‌گیرانه و پرخاشگر تلقی کرد. به هنگام طراحی لباس، وقتی می ‌خواهید جلوه‌ ای در لباس‌ های خود ایجاد کنید که ترکیبی از قدرت و صمیمت را منتقل کند، از قرمز بهره بگیرید.

اگرچه از نظر فنی چندان هم دقیق نیست، اما رنگ قرمز این ویژگی را دارد که اشیا را نزدیک ‌تر از آنچه هستند نشان می ‌دهد و بنابراین توجه دیگران را زودتر به خود جلب می ‌کند. اصلا به همین خاطر هم هست که از آن در چراغ‌ های راهنمایی در سراسر جهان استفاده می ‌شود.تأثیر این رنگ فیزیکی است و ما را تحریک می ‌کند و ضربان قلب را افزایش می ‌دهد؛ در نتیجه، این تصور را ایجاد می ‌کند که زمان سریع تر از آنچه که هست می‌گذرد.

وقتی می ‌خواهید لباسی طراحی کنید که دیگران را تحت تأثیر قرار دهد، از رنگ شور و قدرت، یعنی رنگ قرمز، استفاده کنید. رنگ قرمز روشن توجه دیگران را به خود جلب می کند و مردم این رنگ را با انرژی، حرکت و هیجان مرتبط می ‌دانند.

آبی

آبی، رنگِ‌ آرامش ‌بخش ذهن است. به جای اینکه مانند رنگ قرمز واکنش فیزیکی ایجاد کند، تأثیر روانی بر بیننده دارد. رنگ‌ های آبی تیره باعث ایجاد تفکر روشن و رنگ‌ های آبی روشن ‌تر و ملایم، ذهن را آرام و به تمرکز ما کمک می کنند. این رنگ، رنگ ارتباطات آشکار و بدیهی است. به نظر می ‌رسد آبی رنگ مورد علاقه جهان است؛ با این حال، ممکن است احساس سردی، بی ‌احساسی و صمیمی بودن را هم در خود داشته باشد.

آبی بهترین رنگ برای مصاحبه است، زیرا اعتماد به نفس و اطمینان‌ پذیری را به همراه دارد؛ بنابراین، حین طراحی لباس کار و رسمی، باید رنگ‌ های آبی و سرمه ‌ای را به خاطر داشت. دانشگاه بریتیش کلمبیا در مورد تأثیر رنگ‌ ها مطالعه‌ ای انجام داد و به این نتیجه رسید که سایه‌ های تیره رنگ آبی، آرامش ‌بخش هستند. رنگ آبی اغلب با هوش، اعتماد، کارآمدی و آرامش همراه است.

روانشناسی رنگ زرد

طول موج رنگ زرد، طولانی و از نظر احساسی محرک است. زرد از نظر روانشناسی، فعال ‌ترین رنگ است. این رنگ می ‌تواند روحیه و عزت نفس ما را بالا ببرد. این رنگ، رنگ اعتماد به نفس و خوش‌ بینی است. البته هنگام طراحی مد این نکته را هم مد نظر داشته باشید که استفاده بیش از حد از رنگ زرد یا به کا بردن رنگ اشتباه می ‌تواند اعتماد به نفس را کاهش داده و ترس و اضطراب را افزایش دهد.

رنگ زرد نشان‌دهنده شادی و خنده است. مطالعات نشان می ‌دهد که رنگ زرد تولید سروتونین در مغز را افزایش می دهد، متابولیسم را تسریع می ‌کند و روحیه شما را بالا می ‌برد. این رنگ باعث افزایش تمرکز و توجه می ‌شود؛ بنابراین، اغلب در سایت‌ های تبلیغاتی و علائم جاده‌ ای از این رنگ استفاده می ‌شود.کارشناسان می‌گویند که سایه‌ های مختلف رنگ زرد معمولاً توسط افراد فعال، خلاق، رویاپردازان و ماجراجویانی که آماده کاوش و فتح هستند، پوشیده می ‌شود.

سبز

رنگ سبز برای چشم خوشایند و دلچسب است؛ نیازی به اصلاح و دستکاری ندارد، بنابراین رنگی آرامش‌ بخش است. این رنگ در مرکز طیف رنگی قرار گرفته است، رنگ تعادل است که یک ویژگی اساسی برای آن به شمار می ‌رود. هنگامی که مقدار زیادی رنگ سبز در اطراف ما وجود داشته باشد، به این معنی است که آب به وفور وجود دارد و این یعنی فراوانی و برکت. بنابراین، رنگ سبز در وهله اول یک رنگ اطمینان‌بخش است؛از طرف دیگر، می ‌تواند نشان ‌دهنده رکود باشد و در صورت ‌استفاده نامناسب، ملایم و خسته کننده تلقی می ‌شود.

رنگ سبز می ‌تواند روحیه خوبی برای شما ایجاد و محیط اطراف را تقویت کند. ذات دلپذیر رنگ سبز از رابطه آن با طبیعت ناشی می ‌شود که آرامش و رضایت را به ارمغان می ‌آورد؛ بنابراین یک طراح لباس باید برای نمایش دادن تعادل و وفور در طراحی‌ های خود، از رنگ سبز استفاده کند. افرادی که رنگ سبزِ ‌غیرمعمول می ‌پوشند، یک زندگی فعال و عمومی دارند. آن ها معمولا افرادی مراقب و مهربان هستند.

روانشناسی رنگ بنفش

کوتاه ‌ترین طول موج مربوط به رنگ بنفش است. این رنگ آگاهی را به سطح بالاتری از تفکر، به حوزه‌ های معنویت می ‌رساند. رنگ بنفش بسیار درون‌گرا است و تفکر و مدیتیشن عمیق را در افراد تشویق می ‌کند. این  رنگ همیشه خاص و ویژه بوده و با کیفیت بالا در ارتباط است. از آنجا که آخرین طول موج قابل ‌مشاهده قبل از اشعه ماوراء بنفش است، با زمان و مکان و کیهان نیز مرتبط است.

البته اگر می ‌خواهید یک طراح لباس ماهر و زبده شوید، باید به خاطر داشته باشید که استفاده زیاد از رنگ بنفش در طراحی لباس می ‌تواند درون‌ نگری بیش از حد را تشویق کند. استفاده اشتباه از بنفش می ‌تواند سریع تر از سایر رنگ‌ های این طیف، حس ارزان و ناچیزبودن را ایجاد کند، پس مراقب باشید که طراحی‌ های باارزش خود را با انتخاب رنگ اشتباه خراب نکنید!

در گذشته، رنگ بنفش اغلب نمایانگر سلطنت و اشرافیت بود. این رنگ نشان ‌دهنده پیچیدگی، ثروت و تجمل است. کلئوپاترا، دیوانه رنگ بنفش بود. در آن زمان، تنها افراد ثروتمند می توانستند رنگ بنفش بپوشند. امروزه افرادی که رنگ بنفش می ‌پوشند، افرادی خلاق و بصیر هستند و عشق ذاتی به هنر دارند. عاشقان رنگ بنفش، احساساتی و حساس، رویاپرداز، پرشور و عاشق عرفان هستند.

رنگ نارنجی

نارنجی ترکیبی از رنگ‌ های قرمز و زرد است. نارنجی از نظر جسمی و روحی محرک است. این امر ذهن ما را بر کسب آسایش جسمی-(غذا، گرما، سرپناه) و احساسات متمرکز می ‌کند. این رنگ «سرگرم‌کننده» است. البته در حین طراحی لباس توجه داشته باشید که این رنگ در جنبه منفی می ‌تواند بر عکس باشد، یعنی محرومیت که احتمالاً وقتی در طراحی لباس از نارنجی گرم همراه با مشکی استفاده می ‌شود، چنین حسی را به مخاطب القا می ‌کند.

علاوه بر این، استفاده از رنگِ بیش از حد نارنجی در لباس می ‌تواند احساس بیهودگی و فقدان ارزش‌ های فکری جدی را به همراه داشته باشد. نارنجی فضای مناسبی را برای طراحی لباس‌ های مخصوص تفریح و مهمانی فراهم می‌کند. این رنگ یک رنگ خلاق، گرم، شاد و جذاب است. کسانی که دوست دارند نارنجی بپوشند، افرادی خوش ‌بین، پرانرژی و شاد، و همیشه مشتاق تغییر هستند. اگرچه آن ها زیاد ریسک می‌کنند، افرادی بلندپرواز و محتاط اند!

مطالب دیگر: اهمیت پوشیدن کفش در بدنسازی

جستجو در سایت

دسته بندی ها

درحال بارگذاری ...